28 Kasım 2012 Çarşamba

Modern Hayat Zırhları: Paltolar

Soğuk kış günlerinde en iyi yoldaşınız kuşkusuz paltonuz, o sizi sıcacık sarmalarken, siz de  şık ve özenli bir görünüm sergilenmekten de geri kalmayın.
Geçtiğimiz sezonlarda etkisini yavaş yavaş gösteren oversize görünümler bu sezonda kışlıklar arasında çoktan yer aldı bile.

25 Kasım 2012 Pazar

Pamuk Şekeri Tadında Pembeler

Hiç düşündünüz mü nereden hayatımıza girdi bu pembe..

Pembeyi popülerliğine kavuşturan kişi Elsa Shiaparelli.Tek alemeti farikası bu olmayan zat-ı muhterem, 1930 lu yıllarda vatkalı omuzları ve fermuarı da moda dünyasına sunmuştur.

2012 ilkbaharında Metropolitan Museum of Art 'da gerçekleşen Schiaparelli ve Prada: İmkansız Konuşmalar sergisinden de ilham alan tasarımcılar pembeyi tekrar tekrar yoğurup giysi dolaplarımıza sunmayı başardılar. ( detay için http://www.metmuseum.org/exhibitions/listings/2012/impossible-conversations/images)
Uçuk pembeler, fuşyalar ya da neon pembeler içimizdeki küçük kız çocuğunu çağırıyor...

Asla vazgeçemeyeceğimiz birkaç sezon örneği ekliyorum.

23 Kasım 2012 Cuma

Ten Uyumu: Deri Dosyası

İster sert sağlam görünümlü, ister tenin kadar yumuşacık deri parçaları kombinlemenin en iyi yolu tül, ipek, denim ya da keten parçalar. Renk konusunda da endişelenme. Sınırsız renk seçeneği ile tasarlanan en iyi parçalardan biri mutlaka senin dolabına göre....



Ormanın Kraliçesi Kim?: Evcil Kediler

Kızgın kumsallardan serin sulara giden büyülü yaz tatili düşleri uzakta artık. Yanıbaşında hayvanlar aleminin cazibe dolu dünyası seni çağırıyor. Kürkler, yılan ve pitonlar , timsahlar ve leoparlar...

Podyum Savaşları: Militer Detaylar

  Keskin çizgiler ve net hatlarla güç ve iktidar yarışı hiç bu kadar kışkırtıcı olmamıştı. Hedef daha şık olmaksa eğer; kahve, gri ve yeşil sana yaverlik etmek için çoktan hazır.. Altın rengi detaylar seni bir adım öne geçirmeye söz verdi bile..


21 Kasım 2012 Çarşamba

Desen Rüyası : Nasıl Giymeli

İlhamını ister doğadan alsın ister endüstriyel yapılardan ya da geometriden;  yüzlerce çeşit baskı kalbinizi kazanmaya hazır.  Doğru stillerde kullanıldıklarında optik ilizyonlar yardımı ile daha zayıf ya da daha uzun görünmeniz bile mümkün. Baskılı giysileri doğru taşıyabilmek için birkaç ipucu
  • Boyumuz ortalamanın altında ise, büyük desenlerden hem alt bedenimizde hem de üst bedenimizde giymekten kaçınmalı, daha küçük desenler sizi mutlu edecektir.
  • Eğer kalın ve kısa bacaklara sahipseniz varsa alt bedende( etek, pantolon ya da çorap) , büyük desenlerden uzak durmalı,
  • Eğer üst bedende problem varsa (kalın bel, geniş göbek bölgesi yada kalın kollar), büyük desenlerden uzak durmalı.
  • Enine çizgili giysiler rafta çekici durduğu kadar üzerimizde çekici durmayabilir,
  • Eğer desenli giysileri giymekten yana çekimser bir tavrınız varsa, yada karmaşık ve fazlasıyla iddalı olmaktan yana değilseniz, sadece aksesuarlarınızda desenlere şans verebilirsiniz.( fular, çanta vb)
sezon defilelerinde yer alan bazı tasarımlar




Maskulen Silüetler : Sunumunuzu Bir Adım Öne Geçirmenin Yolu

Maskulen, kökeni Fransızca ve masculin olarak ifade edilmektedir, İngilizceye masculine olarak geçmiş daha sonra da dilimize yerleşmiştir. Erkeksi olarak da tanımlanabilir.

Peki maskulen stilin olmazsa olmaz parçaları nelerdir:
  • kruvaze ceketler,
  • bol pantolonlar,
  • balıkçı yaka kazaklar,
  • notr tonlar ile ağırlıklandırılmış görünümler,
  • loafer ya da makosen gibi topuksuz ayakkabılar,
  • keskin ve düz hatlar,
  • yelekler,
  • blazerlar,
  • kol düğmeleri,
  • pantolon askıları... gibi
Maskulen stil bu sezon da oldukça yükselişte. Tasarımcıların en favori maskulen silüetleri






20 Kasım 2012 Salı

Asil Kan: Plazadaki moda kurbanları için acil kan ihtiyacı


Kırmızı rengin yelpazesi çok geniş: bordodan şarap tonlarına...peki tasarımcılar ilhamlarını yakışklı vampirlerin kıpkırmızı dudaklarından  mi aldı acaba?
 
 

19 Kasım 2012 Pazartesi

Ofisleri Versailles Sarayına sizi de bir Kraliçeye Dönüştürecek akım : Barok

Barok,  16 v 18. yüzyıllarda gelişen ve müzik, resim ve edebiyat  alanından sonra mimaride de kendine önemli ölçüde yer edinen akımdır. İtalyan kiliselerinde gücünü tanrı ve mitoloji  taslaklarından alan ve işlemeli duvarlar, görkemli bahçelerde donatılmış mimari yapıdır. En ihtişamlı örneklerinden biri: San Pietro Bazilikası ( Basilica di San Pietro in Vaticano)
 
 
Günümüzün modern barok yorumlarını ise podyumlarda bolca gördük. Sezonun en göze çarpan barok stillerini aşağıda görebilirsiniz.
Dolce & Gabbana:
 
 
Sırasıyla Mary Katrantzou F/W 2012, Dolce and Gabbana F/W 2012, Balmain F/W 2012, Etro F/W 2012
 
 
 
Görselleri kısaca özetlersem barok için aklımda şunlar kalmalı:
  • Nakış,kanaviçe ve goblenler,
  • Kadife, ipek ve deri gibi kaliteli kumaşlar,
  • Her detayda mutlaka altın ya da dikkat çekici izler,
  • Kıvrımlı ve asimetrik süslemeler..
Bu sezon için aklıma ilk gelen parça ipekyol elbise
 
     
     
     
 
 
 
 
 

İşe Dönüş Sendromunu Atlatmanın En İyi Yolu: Canlı Renkler

Mutlu haftalar !
 
Güzel bir hafta sonundan geriye kalan hatıraları taze tutmanın  en iyi yolunu pazartesi işe gelmemek olarak düşünenlere bir alternatifim daha var. Takım elbise giyiyor bile olsak,ki zaten baştan aşağıya renkli giyinmeye gerek yok, mutlaka ufak bir detay ile canlı renklere yer verelim, mevsimin en güzel sarısı hardal rengi bir küpe ya da bordo bir kolye her aynaya baktığımızda bize moral verecektir.Unutmayın az aslında çoktur...
 
Doğanın en güzel renkleri saymakla bitmez,  bu yoğun pazartesi için görmek de yeter diyorsanız, aşağıdaki tasarımın renklerine ve birarada sergilediği uyuma göz atmanızı tavsiye ederim...
 
İlk bakışta tüylü ve iri bir köpeği andıran bu şey aslında;  oturma odaları için, Pini Leibovich tarafından,  binlerce renkli balon kullanılarak tasarlanmış bir koltuk:)
 
 

 
 

18 Kasım 2012 Pazar

Kasımda Aşk Başkadır

 
Yaklaşık 20 yıldır renklerin global otoritesi olan Pantone sezonun en önemli renk trendleri için New York Moda Haftasında tasarımcılar arasında bir anket yapmış, işte 2012 sonbaharı için öne çıkan renkler.

Öncelik hanımlar için sırasıyla (French Roast,Honey Gold, Pink Flambé,Tangerine Tango, Ultramarine Green Bright Chartreuse,  Olympian Blue, Titanium, Rhapsody,Rose Smoke)Pantone Color Institute®.
 
 
aynı anketin erkek giyimi için sonuçları ise şöyle ( French Roast,, Olympian Blue,Honey Gold, Tangerine Tango, Ultramarine Green,  Rhubarb, Titanium,Bright Chartreuse,Sea Fog, Whitecap Gray)Pantone Color Institute®.


16 Kasım 2012 Cuma

2013 ilkbahar: Ofisler Alfa Kadınların işgali altında olacak

Geçtiğimiz haftalarda, birçok ünlü moda markası 2013 ilkbaharı için tasarımlarını görücüye çıkarttı. Önümüzdeki sezonun en çarpıcı yorumu sanırım alfa kadınlar olacak. Maskulen kılıklara bürünmüş, güçlü ve sert bu öncü alfa kadınları podyumlarda sıklıkla boy gösterdi. Alfa kadınlarının ince bel vurguları, kırmızı detayları, ilham veren aksesuarları ya da yarı masum dekolteleri de feminenliklerinden de ödün verdirmedi.

Detaylardaki farklı bakış açılarını kolaylıkla görerek onlarca yeni fikir edinebileceğimiz, ofisteki rekabeti, görünümümüzle de destekleyeceğimiz bu ihtişamlı parçaların en hoş podyum sunumlarını sizlerle paylaşıyorum.



14 Kasım 2012 Çarşamba

Renk Dosyası: Ofiste Güvenilir Liman Mavi

Evrensel bir anlama sahip mavi; denge, barış ve netlik demek… Turuncu, kırmızı, kahve, gibi renkler ülkeler arasında farklı anlamlara sahipken mavi bizlere dengeyi tanımlıyor. Araştırmalarda mucize renk mavinin, görenin üzerinde her zaman sakinleştirici bir etki verdiği kanıtlanmıştır. Mavinin en hoş uyum gösterdiği renk turuncudur. Resimde doğanın büyüleyici bu görüntüsü yazdıklarımı kanıtlar nitelikte ne dersiniz ?




Mavinin yüzlerce tonu var. Var da kaçını fark ettik acaba? Baktık ama görmedik mutlaka, işte size hoş bir sunum. Aşağıdaki tabloda ( yaklaşık değerlerle)  mavinin 60 tonuna yer veriyorum. Dikkatlice incelemenizi öneririm. Bu kadar çok tonun giysi seçimlerimize ilham vermemesi işten bile değil…



Çok ilginç bir detayı da sizlerle paylaşmak isterim: bazı diyetisyenler porsiyonlarını küçültmek isteyen hastalarına sakinleştirici etkisi olan mavi renkli tabakları tavsiye etmektedirler. Mavinin alametifarikalarından biri…
 
Günlük kullanımda mavinin rolü ne peki ? Mavi size ofiste güvenli bir limanı vadediyor. Yaşınız, beden ölçünüz, cinsiyetiniz ya da teninizin renginin ne olduğu hiç fark etmez mavi sizi ofiste her zaman şık gösterecektir. Mavi rengi özellikle kahverengine hareketlilik katmak için kullanabiliriz. Mavi ve ince beyaz çizgili gömleğin beylere çok yakıştığını söylemeden geçmek istemem.
 
Son bir söz daha. Denimlerinizi düşünün, ister deri ceketinizle asi bir günüm elde edin  ister blazerınızla cumartesi sabahı kahvaltıya gidin ne kadar hoş durur…. Neden peki ? Çünkü deniminiz rengi mavinin hoş bir tonudur… Maviye yakışmayan renk ve ton yoktur….Mavi evrenseldir….
 
 
 
 
 
 
 
 
 

13 Kasım 2012 Salı

Aksesuar bakımı: Kemer ve Kravatlar

Kemer ve kravatlar seyahatlerde sıkı sıkı sarıp rulo haline getirilirse kırılma ve buruşma problemi yaşanmayacaktır. .
 
 

Stil Dosyası: Animal Print

Merhabalar,
 
Günümüz kadınının ister şık ister casual ister de spor tüm kombinlerinde sıklıkla rastladığımız, animal print üzerinde biraz çalışalım bugün... Animal print ( yani hayvan desenleri) deyim yerindeyse bıçak sırtındadır. Dengesini kuramaz baş tacı edersiniz, o sizi ayaklar altına alır. Kitsch olursunuz, farkına varmazsınız. Yüzünüze gülerler ama arkanızdan dalga geçerler...
 
Şimdi nedir bu animal print diyenlere işte cevabım aşağıdaki şablonda. Leopar, zebra, yılan, tavus kuşu, timsah derilerinin görünümüne verilen genel addır. Yani baskıdır, kürkle ya da hayvan figüyle ( baykuş, kedi, köpek kuş gibi..) süslenmiş bir kazak vb. ile  karıştırmamak gerekir.


Peki burnumuzun dibine kadar giren bu desen bombardımanından bize en uygun olanı nasıl seçeceğiz, nelere dikkat edeceğiz?

Şunu hiç unutmayalım hanımlar, az çoktur (less is more), yer zaman mekan asla farmetmez, kişiliğinizin önüne geçen seçimleden her zaman uzak durun, eğer baştan aşağı bir leopar deseninin size yakıştığını düşünüyorsanız (buna ayakkabı ve çantam ikisi de leopar olsun diyen de dahil) yanlış düşünüyorsunuz. Eğer size o kadar çok yakışsaydı, insan olarak doğada yer almaz büyük bir yırtıcı kedi olurdunuz. Bilmem anlatabildim mi ??
 

Eğer 100 metre uzaktan ilgi çekmeye çalışan bir yeni yetme ya da popstar değilseniz; doğru kombinlerle sadece yanınızdan geçenlerin gözlerini alabilirsiniz. Doğru kombin demişken örneğin leopar siyah, koyu kahve, bej ve ekru tonlarıyla çok daha çarpıcı ihtişamlı ve büyüleyici. Eğer biraz risk almayı seviyorum diyorsanız mor ile leoparı da önerebilirim. Yılan derisi ve turuncu karışımı da şehirli kadının günlük tercihleri arasına girdi bile. Ancak asla ve asla desenleri leopar ile karıştırmayın.
 
Peki nerde kullanacağız? eldiven, şal, babet, bileklik, stiletto, kemer, clutch ... bunlardan sadece birkaçı. Sezon ürünlerinden hazırladığım biraç parça size ilham verebilir.
 
Keyifli seyirler.

 

 






12 Kasım 2012 Pazartesi

Feminen Zarafet: Bordo ve Mürdüm


İlham veren sonbahar renklerinin Claude Monet’in paletinde ne kadar da farklı yorumlandığına, “Güllü Yol, Giverny” adlı tablosunda bir kez daha rastlıyoruz.
 
 
Sezona damgasını vuran mürdüm ve bordo tonlarının kaynağı Monet tabloları olmalı. Sonbaharda birbirinden asil bu iki renk bedenimize feminen zarafetin taahhüdü veriyor. Sezonun en hit parçlarının bordo yorumu huzurlarınıza çıkıyor.


 

Podyumlarda Loafer

birçok defilede yer aldı, işte size birkaç örnek


Stilini Tamamla: Loafer

Sizler için bu sezon örneklerinden seçtiklerim.

Loafer Dosyası : Maskulen ve Sıradışı

Dostu da düşmanı da ayağa baktıran Loafer, tatlı sert kadının gözdesi olmaya bu sezon da devam ediyor. Podyumlarda görmeye başladığımız bu tarz ayakkabıları  artık en yakın vitrinde bile bulmak mümkün. İster çiçeğe bürünsün ister rugana, tutkuya dönüşmesi çok kolay, vazgeçilmesi de zor olan en değerli parçalarda yerini alıyor. Halen almayanlarımız varsa bunlardan biri mutlaka sana göre...

pazartesi sendromuyla savaş...

Canın mı sıkkın? 

Uyanıp işe gitmekte zorlandın mı bu sabah?

Yarın sabah renkli bir aksesuar almak, evden çıkarken yanına,
ilaç gibi etki gösterecektir çok yakın bir zamanda...

Kırmızı, turuncu, turkuaz ve fuşya....

Kalem Etek ile Ofiste Tanrıça Olmanın Yolları

Mutlu Haftalar Olsun :)

Konumuz kalem etekler,

Christian Dior tarafından moda dünyasına kazandırılan kalem etekler, giyeni anında daha ince gösteren bir özelliğe sahiptir. Etekler aşağı indikçe darlaşır, genelde yüksek belli olsalar da düşük belli modelleride mevcut olan kalem etekler, genellikle diz hizasında ya da az aşağısında (ama kesinlikle diz üstünde olmayan) etek çeşididir.....

Kalem etek giymeyi tercih ediyorsak mutlaka topuklu ayakkabılarımızla tamamlamayı bilmeliyiz.Ince belli dolgun kalçalı hanımları, doğru gömlek/bluz ve ayakkabı seçimiyle, ofiste tüm dikkatleri üzerine çeken tanrıçalar olarak yaratabilecek etek olduğunu da söylemeden geçmek istemem.... 


Son olarak da üzerine giyilecek beyaz bir gömlekle son derece şık bir görüntüye bürünebileceğiniz kalem eteğinizi yüksek belli olarak seçerseniz bacaklarınızı olduğundan daha uzun gösterme şansına da erişirsiniz.

Sizler için yeni sezon modellerden seçtiklerime yer veriyorum.


9 Kasım 2012 Cuma

2012-2013 Sonbahar - Kış : Peplum

Artık vitrinlerde görmeye alıştığımız ama tam olarak da adlandıramadığımız bir giysiden bahsetmek istiyorum. Peplum...

Hadi önce ipekyol 2012/2013 FW koleksiyonuna ait bu dantel detaylı saks mavisi muhteşem elbiseyi inceleyelim, üst ve alt parçanın tam ortasında bele oturan o şey de ne oluyor acaba?




Peplum nedir?

Herşey 1957de Christian Dior'un New Look çağı ile başladı.Bele oturan geniş omuzlu ve içine birşey giyilmeyen ceket altına bol, diz altına uzanan etek, kadınlara 2. dünya savaşı sonrası oldukça kadınsı bir görünüm vaad etti. Dönemin görsellerini aşağıda inceleyebilirsiniz.  
 

Daha sonralarda oldukça popüler olan bu görünüm 70 lerde untulmuş olsa da 80 lerde farklı tarzlarda tekrar gönülleri fethetti.

Oldukça feminen vurgulara sahip bu parçalar, kalçaları ve göbeği kamufule etme özelliğiyle günümüz gardroplarında da kendine yer bulmakta zorlamıyor.

Peplum, ülkemizde de bu sezon koleksiyonlarda yenilikçi kullanımıyla göz dolduruyor. Birkaç örnek..









2012-2013 Sonbahar - Kış : Bol Paça Pantolonlar

Geçtiğimiz yaz kullanmaktan oldukça keyif aldığımız bol paçalar kullanıcılarına bu sezonda da konfor sağlamaya devam ediyor. Bol paçalı pantolonları tercih ettiğimizde dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, ayakkabı topuklarımızın paçalarımızla gizlendiğine emin olmak. Bu seçim sizi hem olduğunuzdan daha uzun gösterecek hem de sağlıklı bir duruş sergilememize yardımcı olacaktır. Aksi taktirde paçalı tavuklardan hiçbir farkımız kalmıyor, aman dikkat, topuklar görünmesin.

2012-2013 Sonbahar - Kış: Deri Detaylar

2012-2013 Sonbahar - Kış koleksiyonlarında öne çıkan trendlere devam ediyoz. Sıra deri detaylarda...
Deri modası da bir kaç sezondur hayatımızda var ve yer alamaya devam edecek. Deri ceketlerle modaya giriş yapan deri modası son zamanlarda şortlara, taytlara pantolanlarda karşımıza çıkmaya başladı.Deri her formda bizi karşılamaya devam ediyor. işte sizlere birkaç örnek...Suni derilere de yer vermeden olmaz...

2012-2013 Sonbahar - Kış: Danteller


2012-2013 Sonbahar - Kış koleksiyonlarında öne çıkan trendlere devam edelim.. Sıra Dantel detaylarda...
Hanım hanımcık çizgiden uzaklaştıran dantel modası, çekici ve feminen bir görünüşü vaad ediyor. Halen dantel detaylara sahip bir kıyafetiniz yoksa hemen gardırobunuzda yer verin, bir süre daha dantel modasının bizi terk etmeye niyeti yok.

2012-2013 Sonbahar - Kış : Bol Kesimler

2012-2013 Sonbahar - Kış koleksiyonlarında öne çıkan trendlere devam edelim..

Önce Bol Kesimler diyoruz 

Bu sezon bol kesimli ceket ve kaban modası bizlere rahatlığı da sunuyor. Hafiften çökük omuzlu kabanlar tutkunu öyle fazla ki şimdide
n önümüzdeki sezonlarda da yer edinmeye devam edecek gibi görünüyor. 

Şişman görünmekten korkmayın, önemli olan doğru parçalarla birleştirmek, dar paçalı bir pantolon ya da kalem etek ile tercih edildiğinde tüm bakışları üzerinizde toplayacak.

Sonbahara Dair

Markalar 2012-2013 Sonbahar - Kış koleksiyonlarını yayınladı.

Bu senenin öncüsü militarist göndermeler olurken, saraydan çıkmış altınlardan, çekici bir feminenlik yaratan dantellere, rengini şaraptan alan bordo tonlarından, albenili ve id
dalı deri tasarımlara ve son olarak da olmazsa olmaz retro akımları ( başdöndürücü 50'lerin kumsaati formundaki kadınsılığını yanı sıra 60 lı yılların neşeli enerjisini günümüzün yenilikçi parçalarına uyarlayan tasarımları) sizlerle paylaşıyor olacağım. 

Etrafımıza dikkatlice baktığımızda da doğanın bizlere ipucu verdiğini göreceğiz.

Sıcacık bir sonbahar kombini


Sonbaharı daha yoğun hissettiğimiz bu günlerde içimizi ısıtacak renklere ihtiyacımız var.. Bu sonbahar da ilham almak için yüzümüzü doğaya veriyoruz.. kahverengi, kiremit, hardal, bakir, lacivert ve şarap rengi-bordo önceliğimiz olmalı, detaylarda ise kurk yakalar ya da deri eldivenler hareketlilik sağlayacaktır, aşırıya kaçmamakta fayda var, unutmayalım ki az çoktur..

Stil Detaylarda Gizlidir

Bu sezon kürk detaylar her yerde, detay diyoruz çünkü az olan çoktur,odağın kendinizden çok giysilerinize kaymasına izin vermeyin....

Ayrıca bot ve çizmelerin burunları küt tercih edildiğinde, kişinin boyunu olduğundan daha kısa gösterdiğini söylemeden geçmiyorum.

Hazırladığım sunumda, sizlere önerebileceğim en güzel örneklerden sadece bir kaçı bulunmaktadır.

İlham vermesi dileğimle....

Ceket Düğmeleri Nasıl İliklenmeli

Beyler bu da sizin için ,

Güçlü karekterli ve sağlam siluetli bir görüntü yaratabilmek için, iki düğmeli ceketlerde sadece üstteki düğme, üç düğmeli ceketlerde ortadaki düğme ilikli olarak tercih edilmelidir.. Network Sonbahar- Kış 2012 sunumu da bunu doğrular nitelikte

Beylere Sitil Önerileri: Doğru Takım Elbise

 
Takım elbise giyimine dair ipuçları devam ediyor ...(herkesin çok iyi bildiğini düşündüğü ama uygularken de eksik bıraktığı birkaç önemli detay)

-Kemersiz kullanılan takım elbiseler, beyleri olduğundan kilolu göstermekte oldukça ısrarcıdır.

-Takım elbise seçerken çok rahat olmamasına dikkat edelim ama çok da sıkmamalı , özellikle kasık bölgesinde rahatsızlık veriyorsa...

-Eğer bir takım elbisenin içinde fazla rahatsanız muhtemelen üzerinize oturmamıştır; sizi hantal ve hareketsiz bir duruşa sürükler bu nedenle asla büyük beden takım elbise almayın…

-Gömlek yakanızdan iki parmağınız içeri sokabilmelisiniz. Ama iki parmaktan fazla boşluk varsa üzerinizdeki gömlek size boldur. Uzak durun.

- Ve son olarak da ...eğer yeni yetme bir pop yıldızı değilseniz nerede olursanız olun, gömleğinizde ikiden fazla düğme açmayın.