14 Kasım 2012 Çarşamba

Renk Dosyası: Ofiste Güvenilir Liman Mavi

Evrensel bir anlama sahip mavi; denge, barış ve netlik demek… Turuncu, kırmızı, kahve, gibi renkler ülkeler arasında farklı anlamlara sahipken mavi bizlere dengeyi tanımlıyor. Araştırmalarda mucize renk mavinin, görenin üzerinde her zaman sakinleştirici bir etki verdiği kanıtlanmıştır. Mavinin en hoş uyum gösterdiği renk turuncudur. Resimde doğanın büyüleyici bu görüntüsü yazdıklarımı kanıtlar nitelikte ne dersiniz ?




Mavinin yüzlerce tonu var. Var da kaçını fark ettik acaba? Baktık ama görmedik mutlaka, işte size hoş bir sunum. Aşağıdaki tabloda ( yaklaşık değerlerle)  mavinin 60 tonuna yer veriyorum. Dikkatlice incelemenizi öneririm. Bu kadar çok tonun giysi seçimlerimize ilham vermemesi işten bile değil…



Çok ilginç bir detayı da sizlerle paylaşmak isterim: bazı diyetisyenler porsiyonlarını küçültmek isteyen hastalarına sakinleştirici etkisi olan mavi renkli tabakları tavsiye etmektedirler. Mavinin alametifarikalarından biri…
 
Günlük kullanımda mavinin rolü ne peki ? Mavi size ofiste güvenli bir limanı vadediyor. Yaşınız, beden ölçünüz, cinsiyetiniz ya da teninizin renginin ne olduğu hiç fark etmez mavi sizi ofiste her zaman şık gösterecektir. Mavi rengi özellikle kahverengine hareketlilik katmak için kullanabiliriz. Mavi ve ince beyaz çizgili gömleğin beylere çok yakıştığını söylemeden geçmek istemem.
 
Son bir söz daha. Denimlerinizi düşünün, ister deri ceketinizle asi bir günüm elde edin  ister blazerınızla cumartesi sabahı kahvaltıya gidin ne kadar hoş durur…. Neden peki ? Çünkü deniminiz rengi mavinin hoş bir tonudur… Maviye yakışmayan renk ve ton yoktur….Mavi evrenseldir….
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder