13 Kasım 2012 Salı

Stil Dosyası: Animal Print

Merhabalar,
 
Günümüz kadınının ister şık ister casual ister de spor tüm kombinlerinde sıklıkla rastladığımız, animal print üzerinde biraz çalışalım bugün... Animal print ( yani hayvan desenleri) deyim yerindeyse bıçak sırtındadır. Dengesini kuramaz baş tacı edersiniz, o sizi ayaklar altına alır. Kitsch olursunuz, farkına varmazsınız. Yüzünüze gülerler ama arkanızdan dalga geçerler...
 
Şimdi nedir bu animal print diyenlere işte cevabım aşağıdaki şablonda. Leopar, zebra, yılan, tavus kuşu, timsah derilerinin görünümüne verilen genel addır. Yani baskıdır, kürkle ya da hayvan figüyle ( baykuş, kedi, köpek kuş gibi..) süslenmiş bir kazak vb. ile  karıştırmamak gerekir.


Peki burnumuzun dibine kadar giren bu desen bombardımanından bize en uygun olanı nasıl seçeceğiz, nelere dikkat edeceğiz?

Şunu hiç unutmayalım hanımlar, az çoktur (less is more), yer zaman mekan asla farmetmez, kişiliğinizin önüne geçen seçimleden her zaman uzak durun, eğer baştan aşağı bir leopar deseninin size yakıştığını düşünüyorsanız (buna ayakkabı ve çantam ikisi de leopar olsun diyen de dahil) yanlış düşünüyorsunuz. Eğer size o kadar çok yakışsaydı, insan olarak doğada yer almaz büyük bir yırtıcı kedi olurdunuz. Bilmem anlatabildim mi ??
 

Eğer 100 metre uzaktan ilgi çekmeye çalışan bir yeni yetme ya da popstar değilseniz; doğru kombinlerle sadece yanınızdan geçenlerin gözlerini alabilirsiniz. Doğru kombin demişken örneğin leopar siyah, koyu kahve, bej ve ekru tonlarıyla çok daha çarpıcı ihtişamlı ve büyüleyici. Eğer biraz risk almayı seviyorum diyorsanız mor ile leoparı da önerebilirim. Yılan derisi ve turuncu karışımı da şehirli kadının günlük tercihleri arasına girdi bile. Ancak asla ve asla desenleri leopar ile karıştırmayın.
 
Peki nerde kullanacağız? eldiven, şal, babet, bileklik, stiletto, kemer, clutch ... bunlardan sadece birkaçı. Sezon ürünlerinden hazırladığım biraç parça size ilham verebilir.
 
Keyifli seyirler.

 

 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder