30 Aralık 2012 Pazar

Özel Teşekkür : Zeynep Tayalı

Zeynep Tayalı Kimdir :)

en başta bana moda tarihini öğreten kişidir...

Sonra da ....

Zeynep Tayalı, Boğaziçi Üniversitesi’nden simultane çevirmenlik doğumlu bir reklamcı. Reklam master’ını ise İngiltere’de aldı. Reklamcılık yılları marka yöneticiliği ve stratejik planlama yaparak Türkiye’nin 2 büyük ajansı Medina Turgul DDB ve Grey Worldwide’da geçti. Ucundan JWT/Manajans'a da dokundu. Daha sonra Unitim Holding’de 6 moda markasının Pazarlama İletişimi Müdürlüğü’nü yaptı. En son lüks marka alanında Ralph Lauren'in Pazarlama İletişimi Müdürü oldu.
Bu süreç boyunca marka danışmanlığı, stil danışmanlığı ve styling alanlarında sunduğu farklı hizmet anlayışına kavuşmasını sağlayan deneyimlerini moda tutkusuyla birleştirdi ve tüm hizmetlerini moda danışmanlığı şemsiyesi altında sunduğu GerçekSen’i kurdu.

Stil danışmanlığını bir ihtiyaç değil, bir araç olarak görüyor. Bu yolla müşterilerinin hayatına dokunmayı ve fark yaratmayı seviyor. Birlikte yapılan alışverişlerden, analizlerden ne kadar zevk alsa da insanların geçirdiği değişimden sonra edindikleri tecrübeleri her şeyin üstünde tutuyor ve bunları paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyor.
“Kimse durup dururken stil sahibi olmalıyım demez. Böyle bir ihtiyaç yok. Mutlaka hayatlarında gerçekleştirmek istedikleri başka bir şey vardır. Bunun için bir değişim geçirmeniz gerektiğini hissedersiniz ve görünüşünüz ilk adımdır. İşte bunu birlikte yapıyoruz.” diyecek kadar bu işi ciddiye alıyor.

Belki bu yüzden Turkcell, Global Bilgi, Unitim gibi şirketlere verdiği stil ve trend eğitimlerine de eğitim değil, sohbet demeyi seviyor.

Daha insani yönlerini merak ediyorsanız Türkiye’deki 3 soyadlı tek insan. Burcu Yengeç, yükseleni Kova olarak ortaya karışık bir ruh halinde. Müşterilerine bir Yengeç hassaslığında yaklaşıyor, bir Kova’nın özgüveniyle destek oluyor. Kendisini en iyi tanımlayan kelimenin avangard olduğunu düşünüyor. Dans etmeyi seviyor. Rock’la büyüdü, türküyle devam ediyor. Çizgi film ve karakteri koleksiyonu yapıyor. Eski Amerikan arabalarını en çok muscle car’ları, araba kullanmayı, İstanbul’u, en çok Bebek’i, sanatı, en çok resmi ve Degas’yı, çay-tavla-nargile üçlüsünü, kırmızı şarabı, en çok Shiraz’ı, Paris ve Londra’yı, en çok Louvre ve V&A’yi gezmeyi, tiyatroyu, denize karşı bir kahve eşliğinde dertleşmeyi, arkadaşlarını ve uzun boylu olmayı seviyor.

Bir moda blogu www.fashistanbuller.com
Bir de sakladığı kelimeleri barındıran bir hikaye blogu var. www.beynimiterkedenhikayeler.blogspot.com

Forbes, Elele, ICE dergileri moda yazarlığı yaptığı basılı ve online mecralar. Aynı zamanda ICE dergisinin moda çekimlerinin styling’ini ve derginin çevirmenliğini yaptı. Şu anda bir de Kanyon Gazete'yi çıkartıyor. Davet ederlerse İMA'da gidip moda reklamları üstüne ders veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder